Finnish (Suomi)English (United Kingdom)DeutschRussian (CIS)

Hevoset

Tukkilan tila tunnetaan suomenhevoskasvatuksestaan ja erityisesti harvinaisista kimoista sekä mustista suomenhevosista. Meille on tärkeää, että jokainen hevonen saa elää mahdollisimman hyvää hevosen elämää. Tähän kuuluu myös olennaisena osana hevosystävällinen käsittely eli hevostaito.  Varsamme saa hyvät lähtökohdat elämään syntyessään turvalliseen laumaan ja niitä käsitellään johdonmukaisesti ja ihmistä kunnioittaen. Tämä varsana saatu luottamus ja hyvä suhde ihmiseen ovat hyvät lähtökohdat kaikkeen mitä varsan kanssa jatkossa tehdään. Uusia varsoja syntyy Tukkilaan vuosittain, mikäli etsit Elämäsi hevosta, ota yhteyttä!

Kuvaaja Nina Salonen

copyright Nina Salonen

Vuonna 2006 Tukkilaan valmistui maneesi sekä vuonna 2009 talli, jossa on karsinat 14 hevoselle. Haluamme tarjota laadukkaat olosuhteet myös täysihoitoasiakkaillemme. Sen takaa asianmukainen, hevoslähtöinen hoito, laadukkaat rehut, kokopäivätarhaus, rauhallinen ilmapiiri sekä kunnolliset puitteet niin ratsastukseen kuin hevosen kouluttamiseenkin. Kesäisin Tukkilassa on hevosille tarjolla suuret laitumet.


Tukkilan HiiliTukkilan Hiili

Hiili on Tukkilan ensimmäinen vuonna 1997 syntynyt kasvatti. Se on toiminut niin ratsuna kuin siitoshevosena. Sen varsoja ovat Tukkilan Tulipoika (i:Pilvenpoika), Tukkilan Titaani (i:E.V.Johtotähti) ,Tukkilan Halla (i:E.V.Jasperin Lento) sekä keväällä 2010 syntynyt orivarsa Tukkilan Werneri (E.V. Jasperin Lento).

                                          

Tukkilan (Turhan) Tyyris

Tyyne on 2009 syntynyt varsa (i:Kuningas Ässä/E.V. Komeetta),jonka olemus liikkeineen säväytti jo ensi hetkestä. Liikkeet säväyttivät myös tuomarit Sipoon varsanäyttelyssä 17.4.2011, jolloin Tyyne palkittiin II- palkinnolla ja tuomari mainitsi sen olevan ”liike-ihme”.

Keväällä 2012 se osallistui Suomenhevosten Kuninkaallisten 3-vuotiaiden laatuarvostelu karsintoihin ja oli Harjun karsinnoissa paras liikehevonen saaden käynnistä ja ravista yli 9 pistettä, tullen karsinnoissa 4. sijalle. Tyyne on yksi jälkeläinen, musta ori Tukkilan Hulabaloo (i:Silvolan Hemminki R-KTK)AdolfHejdeholms Lill-Adolf

Adolf on uusin Tukkilan tulokas. Sen ostamiseen tarvittiin kolme pitkää vuotta, joka myyjän tavuttelemiseen meni. Adolf on hieno aasiherra Ruotsista, hienolla suvulla varustettu vaikka itse ottaakin hyvin vaatimattoman roolin, paitsi silloin kun haluaa äänensä kuuluville…Adolfin ja muiden kuulumisia voi seurailla Adolfin pitämästä blogista.

Lotte

Lotte on muuttanut Tukkilaan keväällä 2012. Se on ihastuttanut ja kummastuttanut meitä tavoillaan. Lotte asustaa Tukkilan pihapiirissä vapaana seurustellen kaikkien kanssa. Toisinaan se eksyy myös emännän kasvimaalle josta se nautiskelee ns. "herkut päältä". Kukaan ei ole tunnetusti täydellinen, kuten ei Lottekaan, hänellä on paheena himo tupakkaan. Pahimman himon iskiessä kelpaa myös tupakantumpit...